Även om alla hundraser är fina på sitt sätt så finns det alltid några raser som sticker ut lite extra. Det har skapats mängder med undersökningar för att lista ut vilka de populäraste hundraserna är och det verkar som att föregående år ser nästan likadant ut som år 2018.

Retrievers fortsätter att hålla sin stadiga förstaplats och det är kanske inte så svårt att förstå. Labrador- och Golden retrievers är mycket snälla och trevliga hundraser, som trots sitt lugn är aktiva och fulla med energi. Hundarna passar lika bra för barnfamiljer som för ensamståendeImage result for Populäraste hundraserna eller par och deras stora hjärta gör att de även går bra ihop med andra djur.

Något som däremot skiljer föregående års listor över populära hundraser är att det har blivit ett större intresse för mindre eller medelstora hundar. Att skaffa sig stora muskelknippen är inte längre lika intressant, vilket anses vara positivt. En mindre hund med ett lugnare temperament är enklare att hantera och en hund som kan hanteras och uppfostras rätt är vanligtvis en mycket lyckligare hund.

Det är dock inte längre enbart Chihuahuan som man ser till, utan även raser som Bichon havanais och Fransk bulldog. I listan nedan kan du läsa om 10 av de mest populära hundraserna i Sverige. Kanske kommer läsningen sluta med att du faktiskt surfar in på närmaste uppfödares hemsida för att lära dig mer om den utvalda rasen eller för att kanske till och med åka och kika på en valpkull.

1. Labrador retriever – Snäll, aktiv och lojal

2. Tysk schäfer – Ståtlig, vaktande, intelligent

3. Golden retriever – Godhjärtad, tålmodig, social

4. Jämthund – Mycket aktiv, uthållig, jaktinstinkt

5. Shetland sheepdog – Alert, nyfiken, vänlig

6. Cockerspaniel – Elegant, trofast, tystlåten

7. Bichon havanais – Tillgiven, sällskaplig, intelligent

8. Staffordshire bullterrier – Modig, stabilt lynne, familjär

9. Chihuahua, långhårig – Skällig, aktiv, pigg och modig

10. Fransk bulldog – Stor personlighet, aktiv, humoristisk