Man kan egentligen inte säga att en viss hundras är bättre än någon annan när det kommer till familjehundar. Det man däremot kan säga är att det finns hundraser som har vissa egenskaper som helt enkelt lämpar sig bättre runt omkring barn. Väljer man att skaffa hund som barnfamilj är det viktigt att man väljer en ras som har ett lugnt temperament, är tålmodig, ödmjuk och lekfull. I denna text kommer du att få läsa om några av världen absolut bästa hundraser för barn.

Image result for Golden Retriever1. Golden Retriever

Det råder inga tvivel om att hundrasen Golden retriever hamnar på första plats. Denna ljusgula hund är känd för att ha ett mycket stort hjärta och dessutom är den väldigt lojal. Hundrasen är social, kärleksfull och älskar att vara med där det händer, vilket gör den perfekt för familjer med mindre barn.

2. Newfoundland

Många barnfamiljer skulle nog tveka när de ser denna hundras massiva storlek. Newfoundlandshunden är nämligen mycket stor och den långa pälsen får hunden att se ännu större ut. Trots det är denna hundras en av de bästa för barnfamiljer, just eftersom den älskar att leka och vill mer än gärna agera draghjälp till kärror eller pulkor. Hundrasen är även mycket snäll och tål det absolut mesta utan att rynka på brynen.

3. Engelsk Bulldog

Skulle man enbart gå efter utseendet så kanske inte den engelska bulldogen ser så speciellt barnvänlig ut. Utseendet är rätt hårt och den nedåtgående munnen ger hunden ett surt intryck. En engelsk bulldog är dock ett mycket bra alternativ för barnfamiljer. Hunden är väldigt snäll och otroligt lugn (lat) av sig. Bulldogen älskar att slappa i soffan under kvällarna, lika väl som den vill vara med och lira boll på fotbollsplanen.

Detta var dock endast tre exempel på hundraser som familjer kan ta och fundera lite extra på. Utöver dessa är labrador alltid ett rekommenderat val och så är även boxern.