För att lyckas med sin kennel och hunduppfödning gäller det såklart att man föder upp friska och starka hundar som är renrasiga. Men hur gör man för att egentligen lyckas gå i vinst på sin kennel och få så många kunder som möjligt? Som hunduppfödare vill man naturligtvis hamna högt uppImage result for Välj rätt köpare på listan över populära uppfödare, eftersom detta inte bara ger en bekräftelse på att man gör ett gott arbete, utan även för att det ger en mycket bra merit till kenneln.

Ett av de vanligaste sätten att nå ut till människor är att använda sig av sociala media eller skapa sin egen hemsida. Har du precis fått en kull med riktigt fina och härliga valpar kan alltså dessa kanaler vara ett riktigt bra sätt för att hitta nya hem till dina valpar.

En söt bild kan man komma riktigt långt med, men kom ihåg att det är du som uppfödare som bestämmer vem du vill sälja valparna till. Lägger du ut en bild på en gullig valp finns det en stor chans för att många impulsköper, vilket kan leda till att hunden kanske inte alltid hamnar i ett hem där man har kunskap om rasen eller kunskap om hundar överhuvudtaget. Du vill såklart att de som vänder sig till dig har tänkt igenom sitt beslut noga och valt just din specifika hundras av en anledning. Glöm inte bort att ställa så många frågor till köparen som möjligt. Som uppfödare har du ett ansvar att se till så att valparna hamnar i trygga hem.

Som de flesta redan vet så får en valp aldrig flytta hemifrån innan den är minst 8 veckor gammal. När du släpper iväg valpen ska den ha blivit märkt med ett microchip och du bör även se till så att köparen får med ett köpeavtal, registerhandlingar i form av stamtavla och en färsk veterinärbesiktning som inte är äldre än 7 dagar.